1

Uredd

Ureddplassen along Norwegian Scenic Route Helgelandskysten is frequently visited both by tourists and residents.

In the winter there is hardly a more beautiful place to admire Aurora Borealis and the same goes for the midnight sun in the summer.

​The existing site is redesigned to satisfy the Scenic Route project requirements of architectural quality as well as services to the public.

The new project reveals a redesign of the memorial monument “Uredd” along with a new concrete viewing terrace, seating benches in the characteristic marble from Fauske and a toilet building. An amphitheater enabling a unique view leads down to the beach area.

2
3
Site
4
Concrete surface
5
Cut surface
6
Fold cut
7
Inclined for solar panels
8
WC function added
9
Fin
10
11
13
14
Model
16
Model
17
Model
18
Model
19
20
21
22

Client:  Statens Veivesen, Norwegian Scenic Route

Collaborators:  Landskapsfabrikken (landscape), K. Apeland (engineer)

Team: Tora Arctander, Marit Justine Haugen and Dan Zohar

archtalent and be able to like and post comments for this project
We use own and third-party cookies that allow us analyses the use and measurement to ensure that our website works correctly and to improve our services. By continuing to use this website you are giving consent to our Cookie Policy Read more