000  studi jfb arch 1

Multidisciplinary Design Studio

The refurbishment of the multidisciplinary studio is based on placing three closed volumes that organize the place functionally and spacially.  These three volumes, the private box, the light box and the sanitary box, are placed strategically in the site plan in order to create different work areas.  Diagonal viewpoints increase spacial sensation, zooming in at certain points in order to create areas of privacy and to generate functional changes of different areas.  This occurs in cross section as well as plans, originating different perceptions and sensations within the same space.

Light is an important element that dominates interior space.  Natural lighting is introduced via skylights that are strategically placed along the perimeter of the building and through an ample light box placed furthest away from the entrance.  Artificial lighting articulates the long sides of the building, generating indirect light similar to natural light introduced through the skylights.

000  studi jfb arch 2
000  studi jfb arch 3
000  studi jfb arch 4
000  studi jfb arch 5
000  studi jfb arch 6
000  studi jfb arch 7
Axo estudio multidisciplinar  bcn
Axonometry
Plan section 000  estudi multidisciplinar
Plan + Section
Site 000 estudio multidisciplinar 2
Site

Architect: Josep Ferrando and Roman Ortega

Client: ROOM S.L.

Builder: ROOM S.L.

Photographs: Adrià Goula

archtalent and be able to like and post comments for this project
We use own and third-party cookies that allow us analyses the use and measurement to ensure that our website works correctly and to improve our services. By continuing to use this website you are giving consent to our Cookie Policy Read more