01 big audemars piguet hotel image by big bjarke ingels group original

Audemars Piguet Hotel Des Horlogers

Neighboring the Audemars Piguet Museum, the Hotel des Horlogers is seamlessly integrated into the smooth topography of the scenic Vallée de Joux. Five zigzagging room slabs expand into a gently sloping exterior path, leading directly to the museum and local ski trails. On the interior, a continuous sloping corridor connects the rooms, facilitating visitor and service circulation. The amenities—two restaurants, a bar, a spa and a conference center—are tucked under the inclined slabs and oriented towards light and views to become individual destinations along the exterior path. From the main access road, the hotel’s tilting slabs frame views of the surrounding Vallée de Joux, establishing a connection between the village and the pastoral landscape.

02 big audemars piguet hotel diagram 1 image by big bjarke ingels group original
02 big audemars piguet hotel le brassus experience image by big bjarke ingels group original
03 big audemars piguet hotel diagram 2 image by big bjarke ingels group original
04 big audemars piguet hotel diagram 3 image by big bjarke ingels group original
05 big audemars piguet hotel diagram 4 image by big bjarke ingels group original
06 big audemars piguet hotel diagram 5 image by big bjarke ingels group original
07 big audemars piguet hotel diagram 6 image by big bjarke ingels group original
08 big audemars piguet hotel diagram 7 image by big bjarke ingels group original
10 big audemars piguet hotel terraces image by big bjarke ingels group original
16 big audemars piguet hotel interior bonne table image by big bjarke ingels group original
17 big audemars piguet hotel exterior bonne table image by big bjarke ingels group original
18 big audemars piguet hotel entrance plaza image by big bjarke ingels group original
19 big audemars piguet hotel model 1 image by big bjarke ingels group original
20 big audemars piguet hotel model 2 image by big bjarke ingels group original

Client: Audemars Piguet

Partners in Charge: Bjarke Ingels, Thomas Christoffersen, Daniel Sundlin

Project Manager: Rune Hansen

Project Leader: Otilia Pupezeanu

Team: Claire Thomas, Evan Wiskup, Teodor Javanaud-Emden, Ibrahim Salman, Ji-young Yoon, Cheyenne Vandevoorde, Marcus Kujala, Nicolas Gustin, Eva Maria Mikkelsen

Collaborators: Cche Architecture


archtalent and be able to like and post comments for this project
We use own and third-party cookies that allow us analyses the use and measurement to ensure that our website works correctly and to improve our services. By continuing to use this website you are giving consent to our Cookie Policy Read more